«متن عربی خطبه غدیر ( ق1)»
بِسْمِ اللّه الرَّحْمنِ الرَّحیم
الْحَمْدُ للّهِِ الَّذی عَلا فی تَوَحُّدِهِ وَدَنا فی تَفَرُّدِهِ وَجَلَّ فی سُلْطانِهِ وَعَظُمَ فی أَرْکانِهِ، وَأَحاطَ بِکُلِّ شَیْءٍ عِلْما وَهُوَ فی مَکانِهِ، وَقَهَرَ جَمیعَ الْخَلْقِ بِقُدْرَتِهِ وَبُرْهانِهِ، حَمیدا لَمْیَزَلْ، مَحْمُودا لا یَزالُ وَمَجیدا لا یَزُولُ، وَمُبْدِئا وَمُعیدا وَکُلُّ أَمْرٍ إلَیْهِ یَعُودُ. « ادامه مطلب...
اینترنت و غدیر
www.abuturab.org
پایگاه اطلاع رسانی امیرالمؤمنین(علیهالسلام)-( انگلیسی)
www.khetabeghadir.com
پایگاه اطلاع رسانی درمورد خطبه حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز عید سعید غدیر خم. ازامکانات این سایت دانلود رایگان نرم افزار خطابه ی غدیر قابل استفاده بر روی موبایلمی باشد. (فارسی(
www.ghadir.jahanpayam.net
پایگاه ویژه غدیر- کاری از شبکه اطلاع رسانی جهان پیام – (فارسی)
www.ghadeer.org
پایگاه در مورد واقعه غدیر خم – )فارسی - انگلیسی)
www.qadir.info
پایگاه در مورد واقعه غدیر خم )فارسی(
www.imamalislib.com
کتابخانه تخصّصی امیرالمؤمنین علیه السّلام - (فارسی)
www.abuturab.org
پایگاه اطلاع رسانیامیرالمؤمنین(علیهالسلام)-( انگلیسی(
www.ghadirekhom.com
پایگاه در مورد واقعه غدیرخم – (فارسی(
www.imamali.ir
راهنمای پایگاههای اینترنتیدرباره امیرالمؤمنین علیهالسلام - وابسته به مرکز تحقیقات امام علی علیهالسلام) – (فارسی(
www.imamalinet.net
پایگاه اطلاع رسانیامیرالمؤمنین علیهالسلام-(فارسی-عربی- انگلیسی(
www.ghadir.ca
پایگاه اطلاع رسانی غدیر- (فارسی(
www.berkeh.ir
پایگاه اطلاع رسانی در مورد واقعهغدیر خم – (فارسی(
www.valiasr-aj.com
پایگاه مؤسسه تحقیقاتی حضرتولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) – (فارسی-عربی-انگلیسی(
شکوه حضرت زهراء از بی وفائی مردم درباره غدیر
حضرت زهرا(سلام الـله علیها ) فرمود:و اعجباه انسیتم یوم غدیر خم ؟ سعمت رسول الله یقول : على خیر من اخلفه فیکم ، و هو الامام و الخلیفه بعدى ، و سبطاى و تسعه من صلب الحسین علیه السلام ائمه ابرار لئن اتبعتوهم وجدتموهم هادین مهدیین و لئن خالفتموهم لیکون الاختلاف فیکم الى یوم القیامه .
فرمود: (شگفتا! آیا حادثه عظیم غدیر خم را فراموش کرده اید؟ شنیدم که پیامبر گرامى اسلام فرمود: و على بهترین کسى است که او را جانشین خود در میان شما قرار مى دهم على علیه السلام امام و خلیفه بعد از من است و دو فرزندم حسن و حسین علیهما السلام و نه نفر از فرزندان حسین علیهم السلام پیشوایان و امامانى پاک و نیک اند. اگر از آنها اطاعت کنید شما را هدایت خواهند نمود و اگر مخالفت ورزید، تا روز قیامت بلاى تفرقه و اختلاف در میان شما حاکم خواهد شد)
بحارالأنوار ج : 36 ص : 353
غدیر از دیدگاه حضرت امیر علیه السلام
...خداوند در روز غدیر آنچه درباره منتخب خود اراده کرد بر پیامبرش فرو فرستاد . به او فرمان داد تا ولایت و وصایت را ابلاغ کند، مجال را از کافران و منافقان بگیرد و نگران گزند دشمنان نباشد . روز غدیر، قدر و منزلت بسیار دارد، در آن روز گشایش های الهی فرا رسیده و حجتش بر همه تمام شده است . امروز روز روشنگری و اظهار عقیده از جایگاه بلند و روشن است، امروز روز تکامل دین و روز وفای به عهد است .
غدیر روز رسول الله صلی الله علیه وآلهومشهودمن (علی بن ابی طالب) است . روز ذلت و خواری شیطان، روز استدلال و برهان است . روز جدا شدن صفوف کسانی است که آن را تکذیب می کردند . امروز بزرگترین روزی است که عده ای از شما از آن اعراض کردید . روز هدایت و امتحان بندگان خداست . روز آشکار شدن کینه های نهفته در دل ها و سینه ها ، روز عرضه نصوص (سخنان بدون ابهام پیامبر) بر افراد مومن ودلباخته است. غدیر روز شیث پیغمبر است ، روز ادریس و یوشع و شمعون و ...
مراسم سه روزة غدیر خمّ
اعلان رسمی برای حضور در غدیر
پیامبر خدا پس از اتمام حج بدون هیچ درنگی به منادی خود بلال دستور دادند که اعلام کند فردا به جز معلولان همه باید در مکان غدیر خمّ که محل افتراق کاروان ها و تقاطع مسیر ها بود ،جمع شوند.
سیل جمعیت که بیش از صد و بیست هزار نفر تخمین زده میشدند برای درک مراسم غدیر به همراه حضرت آمدند.
اجتماع مردم در غدیر
نزدیک ظهر روز دوشنبه، همین که به منطقهی «کُراع الغُمَیم» رسیدند، حضرت مسیر حرکت خود را به طرف غدیر تغییر دادند ، سپس فرمان دادند تا منادی ندا کند: «همهی مردم متوقف شوند و آنان که پیش رفتهاند بازگردند و آنان که پشت سر هستند، توقف کنند.»پس از این دستور همهی مَرْکبها متوقف شدند، و کسانی که پیشتر رفته بودند بازگشتند و همهی مردم در منطقهی غدیر پیاده شدندوهر یک برای خودجایی پیداکردند و کمکم آرام گرفتند.اینک صحرابرای اولین بارشاهد تجمع عظیم بشری بود.
شدت گرما در اثر حرارت آفتاب و داغی زمین سوزنده، به حدّی ناراحت کننده بود که مردم و حتی خود حضرت گوشهای از لباس خود را به سر انداخته و گوشهای از آن را زیر پای خود قرار داده بودند، و عدهای از شدت گرما عبای خود را به پایشان پیچیده بودند! ادامه مطلب...
نقش علمای ربانی در حراست از دین و مذهب؟ نقشی بی بدیل و غیر قابل انکار است.
در طول تاریخ پرفراز و نشیب شیعه این علما بودند که در مقابل انواع توطئه های پیچیده دشمن ایستادگی کردند و با وقف زندگی و عمر خود، دشمنی ها را خنثی نمودند. یکی از همین علمای ربانی که حق بزرگی به گردن شیعه دارد. آیت الله شیخ عبدالحسین امینی معروف به علامه امینی -که در شهر تبریز به دنیا آمد- تمام عمر 68 ساله خود را در مسیر دفاع از ولایت صرف کرد و باعث سربلندی شیعه در مواجهه با دشمنان تکفیری شد.
اما در میان آثار مختلف ایشان کتاب "الغدیر" از جایگاه ویژه ای برخوردار است. کتابی که حاصل سالها تلاش و مجاهدت علامه امینی بود و خود ایشان می گفت: " در هنگام نوشتن الغدیر احساس می کردم امیرالمؤمنین (علیه السلام) در کنار میز نشسته اند و مطالب را به من املا می کنند." و شاید بخاطر همین مسآله است که اثر و نفوذ این کتاب مانند طوفانی بساط کفر و جهالت را با خطر سقوط مواجه کرده بطوریکه برای مقابله با این کتاب هرچه بیشتر تلاش می کنند کمتر نتیجه می گیرند. اشاره به یکی از این تلاشهای مذبوحانه خالی از لطف نیست: وهابی های عربستان برای مقلابله با کتاب الغدیر مرکزی را در شهر مکه تآسیس کردند که بلحاظ وسعت چند برابر دانشگاه تهران است. آنان در این مرکز تعدادی از دانشمندان خود را جمع کرده و تمام امکانات رفاهی مثل چک سفید امضا اتومبیلهای آخرین سیستم خادم و ... را در اختیارشان قرار داده اند. همچنین به این افراد گفته شده که حق کارهای جانبی را ندارید و فقط باید در ردّ کتاب الغدیر مطلب بنویسید. اما نکته جالب اینجاست که با وجود گذشت چند سال هنوز حتی چند خط هم ننوشته اند!!
برنامه سه روزه واقعه غدیر
جزئیات وقایع مفصلی که در طول سه روز در غدیر خم رخ داد، با بررسی و مطالعه و جمع بندی اخبار و احادیث و تاریخ، در سه قسمت شایان توجه است :
1 . برنامه های قبل از خطبه که زمینه سازی برای خطبه غدیر است و آغاز آن حرکت از مدینه می باشد و تا روز هیجدهم ذی الحجه که به بیابان غدیر رسیدند، ادامه دارد؛
2 . سخنرانی پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم و اقدامات عملی که بر فراز منبر انجام دادند، که از نزدیک ظهر روز هیجدهم تا ساعتی بعد از ظهر ادامه داشت.
3 .مراسمی که بعد از خطبه غدیر به عنوان مکمل آن انجام گرفت، که پس از پایان سخنرانی و با مراسم بیعت آغاز شد و تا پایان روز بیستم ادامه یافت.
برنامه ریزی سفر غدیر از طرف خدا و رسول
مراسم غدیر از ویژگی خاصی برخوردار بود و از نقطه آغاز این حرکت در مدینه تا نقطه پایان و ورود به مدینه، به صورت لحظه به لحظه تحت فرمان الهی بود و در هر مورد دستور لازم از طرف پروردگار نازل می شد. این حاکی از عظمت محتوایی برنامه غدیر بود که می بایست بسیار دقیق و با نظارت الهی انجام می شد. ادامه مطلب...
احیای عید بزرگ غدیر خم وظیفه ای واجب بر گردن همگان
با گذری بر صفحات پر عبرت تاریخ و با نگاهی عمیق به وقایع آن انسان در می یابد که چه وظیفه خطیری بر دوش همگان از اول تا کنون بوده است و هر آنکه در احیای این وظیفه تلاش نموده است موفق سربلند و پیروز بر آمده و سلمان ها و اباذرها و مقدادها و عمارها شده اند و هر آنکه در احیای این وظیفه از پای نشسته و اهمیت زیادی نداده و نعوذ بالله گاهی کار شکنی کرده ، سرافکنده و خار و ذلیل و اهل آتش بوده و طلحه و زبیرها و کعب الاحبارها و سعد بن قیس ها و دیگر منافقین شده اند . و آن امر چیزی جز ولایت و امامت و امارت مسلمین نیست که بارزترین و رساترین و دشمن شکن ترین آنها مسأله اساسی غدیر خم است.
واحیای این امر ولایت وظیفه ای همگانی و جهان شمول است همانطور که در بیانات درر بار پیامبر اکرم آمده است که :
فَلیُبَلِّغ الحَاضِرُ الغَائِبَ وَ الوَالِدُ الوَلَدَ اِلَی یَومِ القِیَامَةِ
پس ندای غدیر را حاضران به غائبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت باید برسانند.
و همین گفتار و وظیفه ای که از جانب پیامبر بر دوش مردم آمده بود و از طرفی اهمال و سهل انگاری و از پا نشستن مردم و گوش به فرمان پیامبر در تبلیغ این امر نبودن باعث شد که جگر گوشه و پاره تن او یعنی زهرای مرضیه خطاب به این امت بفرماید :
وَا اَسَفَاه أَنَسِیتُم قَولَ رَسُولِ اللـَه یَومَ غَدِیرِ خُمٍّ: مَنکُنتُ مَولَاهُ فَعَلِیٌّ مَولَاهُ ؟!
چقدر اسفناک است آیا سخن رسول خدا را د روز غدیر خم فراموش کردید که فرمود : هر کس من صاحب اختیار و مولای او هستم این علی مولا و صاحب اختیار اوست ؟؟!!
پس باید قدری به خود بیاییم که نکند ما هم گفتار پیامبر را در روز غدیر خم درباره احیای امر ولایت و فراموش کرده باشیم ؟! نکند ما هم فردای قیامت شرمنده زهرای مرضیّة سلام الله علیها باشیم ؟! نکند ما هم به ندای مظلومیت این مظلوم بزرگ عالم گوش نداده و و از او دفاع نکرده باشیم؟!